El cap de setmana del 3-4 de febrer els Ràngers i Noies Guia vam anar d’ excursió al CAU de Parets del Vallès. Vam quedar a les 9h del matí a plaça Catalunya i vam agafar tots junts al tren.

Al arribar vam descobrir que hi havia bassals d’aigual congelats! Després de tocar una mica el gel, vam arribar a la masia de Can Jornet, on vam esmorzar. A la masia no estàvem sols, vam compartir l’espai amb les Ràngers i Noies Guia de Parets i amb els Llops i Daines de Rubí. Després de fer uns quants jocs de distensió per activar-nos, una pilota presonera i un mataconills, vam fer una activitat de contacte amb la natura: ajuntant-nos per parelles, un es tapa ells ulls i es deixa guiar pel company/a fins a un arbre. Sense obrir els ulls, cadascú ha de memoritzar el “seu” arbre mitjançant el tacte i, un cop fet, es torna al punt d’inici. Allà s’obren els ulls i el que ha tingut els ulls  tapats ha d’anar a trobar l’arbre que ha memoritzat. Després fa el mateix l’altre membre de la parella.

Ens vam instal·lar, vam dinar i després de descansar una estona vàrem anar cap al poble a jugar al joc de la Bandera. Al tornar vam fer una activitat més tranquil·la per treballar l’educació emocional. Primer, cadascú va pensar una vivència personal, un procés d’emocions i, amb el pot de vidre que tothom havia portat vam anar posar capes de sal de colors corresponents a de les emocions que anem sentint quan ens passen coses, pensant en com anem evolucionant i canviant. Tot acompanyat d’una música relaxant.

Després vam sopar i, aprofitant la companyia, vam fer un joc de nit conjunt amb els altres Rangers i Noies Guia del cau de Parets. Primer, un pistoler per coneixe’ns tots i després un Petó Belga. I a dormir!

Al matí següent vam esmorzar fent la roda de somnis que fem al despertar-nos de cada excursió i vam passar el principi del matí fent activitats amb els RiNG de Parets a jocs conjunts: Avingudes i carrers, saltafoulards, i un altre joc que ens van ensenyar al que encara hem de posar nom!

Cap a mig matí va ploure, així que vam aprofitar per entrar dins la masia i fer una mica de reflexió amb una activitat sobre els prejudicis que tenim: prostitutes, gitanos, gays, lesbianes… quantes etiquetes posem? Són necessàries si som tots iguals? Jutgem per aquestes etiquetes?

Finalment vam dinar, vam fer les motxilles i després d’acomiadar-nos de les noves amistats vam anar cap al tren per tornar a Plaça Trilla després d’un cap de setmana ple d’experiències. Tocava una bona dutxa i descansar!