Les Ranaies havíem de ser a Plaça Trilla a les 9 del matí, i com de costum, tots els caps i quel·les (menys el Sylvain) han arribat tard. Hem marxat de plaça trilla i hem agafat el metro a fontana. Al sortir hem cantat la cançó de “a la paret, a la paret” i hem hagut de córrer molt per no perdre el tren.

Al tren hem tocat la guitarra i he proposat de fer un cançoner de RANAIES. Hem baixat del tren a Pineda de Mar.

Hem anat al cau de Pineda, que es diu “Montpalau” i hem esmorzat amb els nostres peluixos. Al acabar, cada una ha presentat el seu peluix i a la revisió final hem dit que els volem portar més!

Després d’esmorzar hem fet una descoberta pel poble. Ha sigut molt guai, el nostre grup (Héctor, Greta, Axel i jo, la Laura) hem parlat amb una senyora molt simpàtica que era del cau de Pineda! A la descoberta havíem d’aconseguir 2 rotllos de paper de vàter perquè al cau no n’hi havien i al grup del Pep, la Candela, l’Adrià i la Tània els han tirat els rotllos de paper pel balcó d’un àtic. El grup del Bernat, la Mariona, el Benja i la Ingrid quan els han dit el nom de l’alcalde (que era un dels punts de la descoberta) els han dit “Xavier Amor” i el Bernat havia entès “s’havia mort” i li ha posat cara de pena a la dona i ella en plan WTF i els ha repetit el nom i s’han posat a riure.

Després de la descoberta hem anat a dinar al cau i hem fet servir el banc de fora com a taula. Després de dinar hem jugat al catan. El taulell era el terra amb le peces dibuixades amb guix i les cartes eren de colors plastificats. Han guanyat els caps i quel·les, l’equip de les Piratesses de Montpalau, i no han volgut compartir el vaixell que els ha salvat de l’onada gegant. Després hem continuat jugant sense els caps i quel·les i el Grup del Pep, la Greta, la Ingrid i el Bernat, els pirates Windows Explorar, ha construït un vaixell enorme on hem pujat i ens hem salvat també les pirates Roig i Marina.

Al final no hem estat amb els del cau Montpalau però no passa res, no els hem vist gaire.

Hem berenat i vam fer una activitat sobre el compromís per començar a treballar els compromisos propis que agafem amb nosaltres o amb la resta i cadascú es va marcar un o més compromisos d’aquí a tornar de les vacances de Nadal. Després vam anar a jugar a matar i l’Uri matava a tothom i quan es moria quasi tots els aixecàvem. Al final cam guanyar les Ranaies. Després vam sopar dins el cau Montpalau que tenia calefacció al terra!!

Per baixar el sopar vam sortir a fer unes danses com la d’ASEITE! Tot seguit l’Anna i el Sylvain ens van preparar una activitat d’arteràpia que va ser molt relaxant. Una de les activitats va ser una sensorial on alguns de nosaltres ens havíem de tancar els ulls i ens feien una sèrie de carícies i sorolls.

Després vam anar a dormir i ens vam clapar al moment.

Quan ja era una mica abans de l’hora d’aixecar-se, uns quants van aixecar-se per pintar amb rotulador a la gent i altres coses com l’aigua, el peluix… Els caps i quel·les es van enfadar i ens van dir que ho parlaríem. Ens vam preparar per esmorzar i abans… el BON DIA! El bon dia consistia en saltar al poltre sobre la resta en rotllana.

Després de fer el bon dia ens hem posat les motxilles amunt i… hem anat a la plaça on havíem començat la descoberta. Hem esmorzat i hem parlat de com havia anat el matí (que ha sigut un desastre) durant una estona, del que hem après com es fa pillar i hem tret un acord sobre com en sentim còmodes les Ranaies pillant i fent pillar i un altre acord pels matins.

Al final hem hagut de fer la ruta molt més curta el que havíem de fer, tot i això ha sigut molt guai perquè l’hem fet per parelles i pel camí havíem de respondre’ns mútuament unes preguntes. Hem arribat a una platja on, quan ja hi erem totes, el Pep s’ha fet mal al coll perquè l’Uri l’ha rebentat amb la supervisió de l’Anna. Després hem anat cap a una plaça nova de Calella on anàvem a dinar però hem decidit dinar a l’andana i agafar el tren després.

Hem pujat al tren i ens hem trobat un senyor que estava fumant i feia coses rares, els caps i quel·les li han demanat que fumés a un altre lloc perquè feia molta peste. Hem passat tot el viatge amb les guitarres i intentant vendre tiquets fins que hem arribat a Barna on hem agafat un metro que ens ha portat a Fontana.

Hem fet la revisió, l’hora dels adéus i cap a casa!

Crònica realitzada per les Ranaies Laura, Bernat i Greta.

RANAIES! SI VOLEU POSAR MÉS CANÇONS AL CANÇONER RANAIA, ESCRIVIU ALS COMENTARIS D’AQUÍ BAIX EL NOM I PERSONA AUTORA DE LA CANÇÓ! VOLEM QUE PETI AQUEST POST DE COMENTARIS!! DONEU-LI!!!! (Recordeu que teniu fins el dimarts 11!!)