1ª Excursió Noies Guia i Ràngers

Camises recent cosides, fulards preparats per embrutar-se.. Comencem el nou curs amb la primera excursió de branca!

Quedem ben d’hora tots i totes a la parada de passeig de Gràcia amb ganes d’agafar el tren i treure’ns la son de sobre. Sortim cap Sitges despertant-nos entre cançons i històries de passades excursions, esperant que aquest sigui encara millor.

Arribem a Sitges i ens trobem amb la resta de la branca, i anem tots junts cap el cau de “Nostra Sra. De Vinyet”, l’únic cau que els queda a Sitges. Arribem al voltant de les 10:45 a la casa, deixem les motxilles i sortim corrents cap a la platja a aprofitar el sol i la calor.

Arribem a la Platja de Sitges, i per desfogar-nos fem tots els jocs que se’ns passen pal cap. Ens omplim de sorra jugant al Cucudrulu, correm i ens cansem amb el Mocador i per acabar de treure’ns les vergonyes juguem al petó belga i al tot s’hi val. Després de suar i cansar-nos tot el que podíem i més, deixem que les més agosarades es banyin a les aigües de novembre. Dinem al jardí de l’Hort de Can Falç i deixem temps lliure per a aprendre a tocar la guitarra i fer grup.

Tot i les poques hores de sol, aprofitem per fer una petita “gimcana” de descoberta per Sitges, on dividim la branca per petits grups i els enviem a parlar amb els vilatans a aprendre tot el que cal saber del poble: des de parlar amb els més grans per aconseguir històries de joventuts llunyanes fins a aconseguir el nom de l’alcalde.

Se’ns tiren el temps i els núvols a sobre, i preveient la tempesta que s’apropa, correm cap al cau a aixoplugar-nos. I la mala sort fa la seva aparició estel·lar: només ens queden cent metres per arribar al cau, veiem la porta, i de sobte, comença a ploure com mai havíem vist! Fem l’sprint de la nostre vida i arribem als caus just a temps per estendre les camises i començar l’activitat de tarda!

Els caps i quel·les els hi teníem preparat un assassinat a les Noies Guia i Ràngers. Un assassinat del qual haurien de trobar pistes, fer interrogatoris als sospitosos (els caps i quel·les) i extreure’n conclusions per fer una acusació. Per a cada pista hauran de fer proves i desxifrar enigmes fins a trobar l’assassí. Entre suposicions i acusacions se’ns fa l’hora de sopar, i mengem tots junts en rotllana, COM HA DE SER!!

Fem una sobre-taula que s’allarga, i veient les ganes de fer cohesió del nens i nenes, decidim deixar-los fer i veure com a poc a poc van fent amistats entre les diferents edats de la branca. Com uns ensenyen a tocar la guitarra, com uns altres expliquen històries i com la resta riu i escolta les gràcies.

Anem a dormir tots contents després d’un gran dia de cau i ens acomiadem cantant el “Bona Nit” dels Pets.

Ens aixequem i esmorzem a la terrassa del cau, tot explicant els somnis de cadascun de la nit anterior per despertar-nos.

Agafem dinars i ens dirigim cap al parc del costat de la comissaria de policia i ens disposem a treballar les emocions. Observem i analitzem situacions on els sentiments ens han jugat males passades, on no hem pogut exterioritzar les emocions per por a que no fossin acceptades pel nostre entorn. Les excursions són sempre un gran moment per tocar tots els temes on amb només una tarda no n’hi ha prou.

Dinem a la gespa del parc gaudint de les últimes hores d’excursió i ens disposem a tancar motxilles i dirigir-nos cap a l’estació.

Una gran excursió on hem descobert que fins i tot els més petits de la branca ens poden fer créixer amb visions i reaccions de tot tipus al enfrontar-se amb les realitats de cada dia.

Ens acomiadem tots i totes amb ganes de més i millor!

No us perdeu la resta de fotos de l’excursió! les trobareu a la galeria de la branca!

ESCOLTES SEMPRE A PUNT!