• Castors i Llúdrigues (taronja), de 6 a 8 anys
 • Llops i Daines (groc), de 8 a 11 anys
 • Ràngers i Noies Guia (blau), d’11 a 14 anys
 • Pioners i Caravel·les (vermell), de 14 a 17 anys
 • Truc (verd), a partir de 17 anys

1 fill o filla

65Trimestralment
 • Feature 1

2 fills o filles

115Trimestralment
 • Feature 1

3 fills o filles

150Trimestralment
 • Feature 1
Tab content
L’Agrupament Escolta i Guia Montnegre-Josep Carner és una entitat sense ànim de lucre que enfoca el seu projecte en la tasca pedagògica als joves. És un cau laic arrelat al barri de Gràcia de Barcelona.

La nostra missió és treballar de manera voluntària per a la transformació social a través de l’educació en el lleure (educació no formal) i basant-nos en els valors de l’escoltisme.

Si ho desitjes, pots trobar més informació a l’apartat “agrupament” o bé accedint al nostre ideari a través del següent enllaç:

Pots consultar el nostre ideari en un sol clic!

 • El més important és que la motxilla la facis tu mateix/a. Així sabràs què hi portes i com està col·locat, i quan siguis als campaments sabràs si has perdut alguna cosa o com ho has de tornar a encabir tot dins la motxilla perquè hi torni a cabre perfectament. Això no vol dir, però, que no puguis demanar ajuda a la mare o al pare. Feu la motxilla junts, així entre uns i altres recordareu tot el que hi heu de posar.
 • Emporta’t només el que necessitaràs. L’hauràs de carregar a l’esquena, per tant, és important posar-hi només allò necessari, sobretot si feu ruta o si heu d’arribar fins al terreny d’acampada a peu. Sigui com sigui, anar de campaments també és aprendre a viure amb l’imprescindible, pensa-hi quan facis la motxilla!
 • Fes una llista. Apunta tot el que has de posar a la motxilla, així no et deixaràs res important i t’asseguraràs de no emportar-te res innecessari. A part de la roba i els estris d’higiene personal, pensa a posar-hi el sac de dormir, l’aïllant, el lot, la carmanyola, etc.
 • El mòbil i els aparells electrònics, a casa. Aprofita els campaments per relacionar-te amb els teus companys i viure experiències diferents. No et farà cap falta aïllar-te tot sol jugant o escoltant música!

motxila_ruta

 • Repassa-ho tot abans de posar-ho a la motxilla. Un cop feta la llista, comença a treure dels armaris tot el que hi has apuntat, però no ho fiquis dins la motxilla, encara! Si tal i com surt de l’armari ho aneu encabint a la motxilla, us trobareu que ho heu ficat tot tan desordenadament que no us hi cabrà i de res haurà servit fer la llista. El millor és anar col·locant sobre el llit l’equipatge que t’has d’endur i un cop fet això tornar a fer una repassada i veure si realment portes tot el que necessites i que no se t’hagi colat res de prescindible.
 • Agrupa l’equipatge i fica’l en bosses de plàstic. Fes “paquets” segons de quin tipus sigui: el calçat, la roba interior, la roba de dormir, etc. Si fas que la motxilla sigui “una bossa de bosses” ho tindràs tot més ben organitzat i podràs separar la roba bruta de la neta. A l’hora de posar-ho i treure-ho serà molt més fàcil i t’assegures que no es mullarà.
 • Introdueix les coses a la motxilla seguint un ordre i procurant repartir el pes entre costat i costat. A l’espai central i més gran de la motxilla: col·loca a baix de tot el sac de dormir i el calçat, a sobre posa-hi la roba de dormir i, després, la roba de posar-te a diari. Fora de l’espai central i subjectat per la tapa que tanca la motxilla, o bé a les cintes que hi ha sobre la tapa, col·loca-hi l’aïllant. Les coses més petites han d’anar a les butxaques i també la cantimplora i el lot (per tenir-ho a mà quan ho necessitis).
 • Posa el cangur, la capelina o i la roba d’abric en un lloc accessible, perquè ho puguis agafar fàcilment si es posa a ploure o fa fred. Si no tens una butxaca exterior prou gran, posa-ho a l’espai central de la motxilla, a dalt de tot. No et descuidis la roba d’abric, fins i tot a l’estiu. És millor portar diverses capes que no pas una de molt gruixuda, i anar-se abrigant i desabrigant en funció de la temperatura per evitar suar (amb la roba humida passarem fred aviat).
 • Deixa una mica d’espai lliure. Probablement us haureu de repartir algunes coses per carregar-les entre tots (una mica de menjar, els pals de la tenda…). No cal que portis una motxilla més grossa del que necessitis, però si deixes una mica d’espai lliure en alguna butxaca et pot servir per afegir-hi aquestes coses d’última hora.
 • No la perdis de vista! Un cop feta la motxilla, tu ets responsable de portar-la i d’assegurar-te que arribi a lloc amb tu. Quan ens trobem al cau o en una plaça abans d’agafar l’autocar, quan baixem del tren, quan parem a esmorzar… sempre hi ha alguna motxilla “despistada” que es queda enrere. No l’abandonis, ella mai ho faria!