2 de juliol 2016, Pl. Trilla, Barcelona. Camises grogues i taronges juguen i criden per la plaça al voltant de motxilles apilonades. Fulard al coll i emoció a l’aire. És la màgia del cau, l’embruix del primer dia de campaments.

Caps i quel·les intenten organitzar-se per carregar l’autocar entre crits, riures i familiars nerviosos.

L’autocar arrenca, deixant enrere els pares acomiadant-se, mans en l’aire a la vorera de Gran de Gràcia.

Beget, Alta Garrotxa. Llops i daines ajuden als més petits a plantar tendes abans que es posi a ploure, l’equip de caps i quel·les coordina la intendència, la cuina i amaguen de pressa a la tenda de caps les sorpreses que tenen pels pròxims dies. Els campaments ja comencen, tothom està en marxa.

La diversió fa passar els dies massa ràpid, entre salts des de les roques, jocs de nit, excursions als gorgs, cabanyes al bosc i nits de guitarres.

Per la ruta, se separen els infants per unitats, els tres castors i l’única i valenta llúdriga, marxen amb els seus caps i quel·les. És la seva primera ruta, fan 9 km fins un refugi al cim de la muntanya, i desfan el camí cap al campament l’endemà.

Molt cansats, però molt contents i orgullosos, arriben al terreny on esperen els llops i daines que fan un dia més de ruta.

Segueixen les activitats, els banys al riu i fan tallers de tenyir samarretes i fer polseres tot seguint l’eix d’animació dels pirates sense por! Finalment els infants superen totes les proves i aconsegueixen derrotar la Marina, que vol edificar el terreny i empresonar l’últim pirata sense por, en Willy, que lluita contra l’especulació i el capitalisme.

Els Castors i Llúdrigues arriben a Barcelona, 10 dies més tard, esgotats però encara embruixats per la màgia dels campaments! Igualment ho fan els Llops i Daines tres dies després!

Fins a l’any que ve… RIU AMUNT!