HEM SALVAT EL TIÓ I EL PUTXET!

Quarts de cinc de la tarda i Plaça Trilla ja era plena de gent corrent, saltant i xerrant. Els nervis eren a flor de pell: l’últim cau, el cau del tió.

Tot llest, ens reunim a l’escultura de la Plaça, els caps i quel·les tenen una cosa important a dir-nos: el tió del cau ens ha deixat una carta. Com que el tió és molt gran, la carta ocupava mitja plaça. El Carles i la Valèria, dainops, la van llegir:

Ajudeu-me!

Sóc el tió del cau, fins ara he estat segrestat per un grup de llenyataires que tenen un pla malèvol. Estan començant a talar els arbres del Putxet per fer llenya i cremar tot el parc.

Necessitem que ho impediu! Aneu per grups al Putxet i repteu els llenyataires. Si guanyeu, el Putxet no serà un centre comercial, i jo tindré prou aliments per cagar aquesta tarda!

Us necessitem escoltes,

SEMPRE A PUNT!

Els caps i quel·les ens van explicar que per culpa d’una llei, els territoris cremats podien ser edificats a sobre, i que hi ha persones malèvoles que cremen els parcs i terrenys per construir els seus comerços a sobre. Per això ho havíem d’impedir a temps! El Putxet serà sempre nostre!

Ens vam separar en cinc grups i vam pujar cap al Putxet, allà, cada grup va anar pel seu compte corrent per tot el parc buscant els malvats llenyataires. Va ser difícil, hi havia molts llenyataires o els reptes eren d’un gran nivell, fins i tot feien una mica de por, però havíem de perseguir-los i guanyar-los per aconseguir menjar pel tió i evitar la crema del Putxet! Amb les cares pintades, la panxa plena d’aigua, un sagitari perdut i els riures assegurats, vam vèncer-los a tots i vam salvar el Putxet!

Per celebrar-ho vam fer una immensa rotllana tot l’agrupament a l’entrada més baixa del parc i vam berenar totes juntes. En acabar, vam baixar a plaça Trilla, i allà ens vam trobar EL SUPERTIÓ DEL CAU PREPARAT PER CAGAR! Cada branca amb dos pals va picar ben fort i va cantar més o menys bé una cançó per fer cagar el tió, que tenia regals per a tothom!

I és així com, regals en mà, vam acabar el cau totes contentes i felices per marxar dient-nos

MOLT BONES FESTES I FINS AL GENER!! QUE GAUDIU!!